Koka Hummer

Koka Hummer

Nu är det äntligen dax för hummer igen. Och då kanske det är bra att veta hur man kokar den. För om man köper sin egen hummer och kokar den fel så är det många hundralappar man går miste om, eller kanske till och med tusenlappar. Det allra viktigaste är att man inte kokar dom för länge.

Du behöver:

  • Hummer :D
  • 3 liter vatten per hummer ungefär
  • 2,5 msk salt per liter vatten
  • Dill frön eller krondill om så önskas

Tillagning:

Häll vatten, salt och ev dill i en stor kastrull ock koka upp. Se till så att det kokar ordentligt. Stoppa ner hummern hastigt med huvudet först och sätt på lock. Från det att vattnet börjar koka igen (om det slutar) så ta tiden på 7 minuter, inte mer eller mindre. När 7 minuter har gått så ta av kastrullen från värmen och och ställ genast ner den i ett iskallt vatten bad. Nu får hummer ligga där tills den svalnat i kokspadet. Om man inte skall äta dom samma dag så kan man ställa i kastrullen i kylen när den har svalnat något, men låt kokspadet vara kvar och pilla inte i det med fingrarna. Så nu har du kokad hummer.

Spara hummer skalen, för dom kan man göra fond på till härliga såser och soppor! Dom går utmärkt att frysa. Håll koll här för det kommer snart dyka upp recept på det med.

Om skribenten

Ett svar Till “ Koka Hummer ”

  1. Har väntat tålmodigt tycker jag men fond till sås och soppor snart? Nu har det gått drygt 4 år ;)

Lämna ett svar

du kan använda dess XHTML taggarna : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <blockquote cite=""> <code> <em> <strong>